S

257 Messages

Mon, Feb 24, 2020 5:36 PM

Video recording

As of late every event recording is missing video. An arm Home or Away event which is 20 seconds shows a 20 second recording but only has 10 seconds of video and then message pops up "NO VIDEO We've lost this part of recording due to some internet issues with your camera." My
internet is running fine nothing else is having a problem with internet continuity. My upload speeds are 11.7 Mbps with one Simplisafe camera. Not sure if this related to the last firmware update. Anyone else having this issue?

1.2K Messages

Il y a 2 y

Someone else reported something similar recently.  I personally have not had any issues with my 3 cameras.  Your upload should be enough.  Have you tried power cycling the camera yet?  Does live video work?  Do we know if the camera is online?

257 Messages

drunkpenguin camera has been power cycled numerous times, live video works and camera is online.

1 Message

Il y a 2 y

Same issue here. Since the firmware update this is the message I get,
."Unable to Stream Video
We're working on this issue now.
Please try again later."
I get notifications that the indoor cameras are sensing motion and i get a notifications, but no video.

I have 2 indoor cameras this is happening on, the doorbell camera shows about 30 seconds of video then says unable to download video.  

Multiple emails to tech support, so far no response.

25 Messages

Il y a 2 y

I also had this issue on Saturday night. Live video works and the camera shows as online. I do see reports from my FING box that there was a degradation in download speeds but the upload speeds remained normal. I don't think internet is related to this issue.

I have a video from today that I can view 54 seconds out of 60 that has the same message. Seems like the end of most of my videos are cut off, it is happening with all the camera and not just the doorbell. I just went back in time and I can see this happening even as far back as January 24th.

51 Messages

Il y a 2 y

I've been experiencing this since last week, and posted about it. Still experiencing it 90+% of the time. Occasionally a recording will play in its entirety, but most of them won't. I am able to download the full video though, and that file is complete and uncorrupted, so the issue is clearly on Simplisafe's end.

I was starting to wonder if it was iOS related, since I've only tried viewing on my phone and tablet, and no one else was reporting it till now.

So are y'all also on iOS or does this also affect androids??

1.2K Messages

Il y a 2 y

Android user here. Apple is the devils devil. :). And I'm workin A O K .

Advocate

 • 

541 Messages

Il y a 2 y

Im with drunkenpenquin on this, all the people that complain about the app is always apple users not android and i have android and absolutely no problems as well and never really had any so yes apple is the devil lol

1 Message

Il y a 2 y

I am also having this issue and I just set the camera up today. When first testing it everything was fine but i noticed later in the say there was an option to change resolutions so i figured the camera updated. Now when playing a video back i get the error half way through that says "No video, part of the video was lost due to the internet connection"

For those that mention its only on iPhone; i believe that is incorrect since it does the same thing when playing back on a PC.

Captain

 • 

4.7K Messages

Il y a 2 y

My Android phone app still shows the Simplicams highest res at 720. Only the doorbell is 1080

Captain

 • 

4.7K Messages

Il y a 2 y

@sh2402 what is puzzling is the 1080 setting for the Simplicam, if I understand the post correctly. My Android app has 720 and 480, which makes sense, as the Simplicam has a max res of 720. Only the doorbell is 1080.  Or am I missing something not understanding it correctly?

1.2K Messages

Il y a 2 y

Captain, I do believe it was a programming screw up on the iPhone app.  More than likely a 1080p camera is getting ready for launch, probably an outdoor version.  I think internal testing might have accidentally made its way out to the iPhone app.  Thats my theory.  I could be wrong, I was wrong once and didn't enjoy it so I stopped being wrong, so I am probably right. :)

257 Messages

Il y a 2 y

Captain11 awhile back the iPhone app showed 480, 720, 1080 resolutions. It now only shows the original 480, 720 resolution. The current condition of video stopping is consistent with every arm/disarm function. A 20 second recording with each arm/disarm that stops 10 seconds in. And same thing with my online account viewing on Non iOS/Apple device and using windows 10. This is a recent occurrence.

257 Messages

Il y a 2 y

Captain11 my bad I meant  to say "Now app setting for camera resolution is back to 480 and 720'. My bad. But that said myself and others are having the video cutoff problem that is the more concerning issue.

326 Messages

Il y a 2 y

I see the video cutoff issue routinely when I am looking at a video on the timeline view.  The message I get is:

No Video
We've lost this part of recording due to some internet issues with your camera.

The thing is, if I go into the video by tapping on it, it works just fine and plays the entire video clip at normal speed.

This happens on both of my cameras and has ever since I got the cameras.

I have a 1Gb/1Gb FTTH connection.  When I first got the cameras, I had a different router.  It died a few weeks ago and I replaced it with a different brand.  That made no difference.

The connection strength on both cameras shows Strong.

The firmware on both cameras is 2.5.2.76.

This is on the android app.  I always keep the app updated.

1 Message

Il y a 2 y

This is driving me crazy. I just installed my doorbell camera and I will often get a notification someone is there, when I look at the camera it tells me the WiFi signal is poor. I have an insanely good WiFi signal. I have mesh system with ridiculous coverage throughout my house. I'm really getting frustrated with this and my garage camera.

Advocate

 • 

541 Messages

Il y a 2 y

@jveras14 get a wifi extender and put them on that, it might help as i had to put our video doorbell on a extender.